Telefoon

+31 206948958

Email

info@balletstudiovandenende.nl

Openingstijden

Ma t/m Za

Vanaf zes jaar is het voor onze leerlingen mogelijk om naast klassiek ballet een andere dansstijl te volgen. Eerder bieden wij deze dansstijl nog niet aan gezien het tempo van Hiphop/streetdance dansen hoog ligt en de motoriek van kinderen onder de zes jaar minder ontwikkeld is om de diverse bewegingen vanuit deze stijl goed achtereenvolgend op te volgen. 

De lessen Hiphop / Streetdance zijn met name gericht op het lekker dansen op muziek waarbij techniek minder centraal staat. Toch is er in deze les nog steeds aandacht voor de motorische ontwikkeling, muzikaliteit en danstechniek. De leerlingen krijgen een basis van bewegen mee vanuit de jazz-techniek die met name in de opwarming en oefeningen over de diagonaal waar loop- en draaitechnieken aangeboden worden.

Vervolgens leren zij verschillende danscombinaties op hedendaagse muziek wat deze dansstijl vaak erg populair maakt. Naarmate leerlingen ouder worden fuseren de dansstijlen Hiphop, Streetdance, Afrodance en House met elkaar. Deze vorm staat ook wel bekend onder de naam Urban.