Telefoon

+31 206948958

Email

info@balletstudiovandenende.nl

Openingstijden

Ma t/m Za

De lessen klassiek ballet voor volwassenen worden gegeven op alle niveaus.

Heeft u op jonge leeftijd danslessen gevolgd en daarna is het er niet meer van gekomen of misschien juist wel altijd willen dansen, maar nooit de stap gezet? Dan is het starten met balletlessen nog steeds mogelijk en een goed begin om uzelf fysiek als mentaal gezond te houden! Het zorgt voor een goede lichaamshouding, stimuleert het evenwicht als ook de prikkeling van de hersenen door de diversiteit van de passen vanuit de klassieke ballettechniek. Mede die combinatie maakt het volgen van de klassieke balletlessen voor iedere leeftijd geschikt. Wij bieden voor volwassenen aan op beginnend, gemiddeld en op gevorderd niveau.

Beginnend niveau

Doordat we meerdere lessen hebben in de week kunt u bij ons starten in de lessen beginnend niveau op de maandagochtend. Op deze ochtend bieden wij twee een lessen klassiek ballet aan voor volwassenen in de leeftijd van 21+ jaar, maar vele leerlingen die onze school op de maandagochtend bezoeken hebben ook al de leeftijd van 45+ jaar of ouder bereikt. In het eerste lesuur op de maandagochtend wordt de klassieke balletles op rustig tempo opgebouwd. Er wordt veel aandacht besteed aan de basis en de passen worden goed uitgelegd. In het daarop volgende uur ligt het tempo iets hoger op gemiddeld niveau, maar is er nog steeds met veel aandacht voor de uitvoering van de passen en heeft ieder de ruimte om zelf in te schatten wat haalbaar is. Dit maakt de maandagochtend ook erg prettig voor mensen die al op leeftijd zijn. We hebben een mooie samengestelde groep van jong en oud waar ieder elkaar respecteert en inspireert.

Gemiddeld niveau

Wanneer u al enige ervaring heeft in het dansen van ballet of een andere dansstijl, dan is het mogelijk om in te stromen in een van de avondlessen. Een volledige beheersing van de ballettechniek is niet nodig, zolang u het gevoel heeft enigszins mee te kunnen komen en u plezier beleeft aan de les, helpt de docent u verder op weg in uw ontwikkeling. Onze docenten weten goed te differentiëren in het niveau dat zij aanbieden. De lessen die bij het gemiddelde niveau passen worden gegeven op de dinsdag en vrijdagavond. Deze kunt u terugvinden in het lesrooster.

Gevorderd niveau

In deze les wordt het tempo opgevoerd en komen er steeds complexere balletpassen aan bod. Het gevarieerde aanbod van barre-oefeningen als ook au milieu (in het midden) zorgen voor een uitgebalanceerde les waar het tempo hoog ligt. De basis van klassiek ballet is in de voorgaande jaren gelegd en hier wordt ingezoomd op de details van uitvoering. Een mooie les waar u in kunt stromen als u de basis van klassiek ballet heeft doorlopen, of in uw jongere jaren al enige ervaring hebt opgedaan in klassiek ballet. Deze lessen worden op de dinsdag- en woensdagavond gegeven.