Telefoon

+31 206948958

Email

info@balletstudiovandenende.nl

Openingstijden

Ma t/m Za

Moderne dans

In de lessen moderne dans voor de jeugd staat de interpretatie van muziek in relatie tot het bewegen centraal. Er zijn diverse stijlen vanuit de moderne dans waar expressie en techniek op verschillende wijze getoond en ge├»nterpreteerd wordt. Op onze school wordt moderne dans vanuit verschillende stromingen aangeboden.

In de lessen leren de leerlingen de techniek van moderne dans met een opwarming die herleidbaar is vanuit de klassieke ballet- en jazztechniek. Oefeningen worden bij modern niet aan de barre gegeven, maar vanuit het midden met verschillende passen waar een afwisseling volgt van lyrische bewegingen in relatie tot accenten. Bij modern is er veel aandacht voor het in contact staan met elkaar middels het dansen.

Leerlingen leren bij modern gebruik te maken van grond- en sprongtechnieken als ook acrobatische en atletische bewegingen. Modern kent veel lyrische bewegingen waar het dansen in verschillende danslagen veelvuldig aan bod komt. Het verplaatsen, lopen, rennen, springen, zwaaien en rollen zijn vaste elementen die bij modern terugkomen. Het volgen van lessen moderne dans is een mooie aanvulling om je danstechniek te versterken en je door te ontwikkelen tot volwaardige danser met verschillende kwaliteiten.