• De locatie

  • De Balletstudio staat in hartje Watergraafsmeer sinds het jaar 1981 en waar het team al vele jaren hun best doet de leerlingen het plezier in het dansen te laten ervaren. Het gebouw valt niet direct op als dansschool, maar het kloppende danshart van de Balletstudio is al van ver te horen. De Balletstudio was vroeger een oude fietsenstalling en staat tussen twee huizenblokken in. De ruimte die het gebouw biedt is ongekend groot wat niet van buitenaf te zien is. Onze zaal heeft een zwevende houten grondvlakte met daarop een balletvloer. Voor dansers is een zwevende vloer belangrijk ter voorkoming van blessures. Er hangen over de gehele lange zijde spiegels en meerdere barres op verschillende hoogtes. Daarbij hebben wij een flinke danszaal met een oppervlakte van 104 vierkante meter.

    De Balletstudio is begin jaren '80 opgericht door Ellen van den Ende en haar voormalige danspartner. Vele jaren heeft zij met plezier de school opgebouwd en heeft zij menig jonge ballerina begeleid in het vinden van het plezier in dansen. Zo zijn er verschillende leerlingen doorgestroomd naar de Nationale Balletacademie of de docentenopleiding in dans en theater.

    Met de jaren is het docententeam groter geworden en zijn er verschillende dansstijlen bijgekomen. Na een periode van 38 jaar waarin Ellen de school tot een succes heeft gemaakt is de Balletstudio inmiddels overgenomen door Tamara Broekman. Een oud-leerlinge die de passie voor dans heeft overgenomen en zich ontwikkeld heeft als danseres, pedagoge en docent. Vanaf 2019 draait de school nog steeds onder dezelfde naam; Balletstudio van den Ende. Een naam die voor velen vertrouwd is in de Watergraafsmeer, een mooi verleden kent en daarom de eer draagt voort te bestaan. In verschillende fases wordt de Balletstudio stapsgewijs klaargemaakt voor de toekomst. We hopen nog vele jaren de Balletstudio op deze mooie plaats voort te zetten en vele kinderen, jongeren en volwassenen met plezier te ontvangen voor de danslessen!