• Peuterdans 1,5 – 3 jaar Vrijdag 10:15 en 11:00u

 • Peuterdansen is een gezellige gezamenlijke activiteit die de sociale interactie tussen kinderen onderling en de relatie tussen ouder en kind bevordert. Spelenderwijs worden de fijne en grove motoriek, de taalontwikkeling en luistervaardigheden gestimuleerd. Ook werken we door middel van fantasie- en bewegingsverhalen, samen zingen en rijmen aan de lichamelijke houding en conditie, het gevoel voor ruimte en vorm, en muzikale ontwikkeling. Dit gebeurt in een open sfeer, waarin plezier en de beleving samen met je kind bovenaan staan, en waarin niets hoeft. Er is na de les gelegenheid om andere ouders met kleine kinderen te ontmoeten, terwijl de kinderen nog even met elkaar spelen in het cafeetje.

  De lessen worden gegeven door Jiska Broertjes. Jiska heeft een pedagogische en een dans (klassiek ballet) achtergrond en opleiding. Lees hier meer over Jiska.

  Aanmelden kan via contact.

   

 • Waarom peuterdans?

  • Ontdek samen met je kind het plezier in dansen en beweging
  • Stimuleer muzikaliteit en het luisteren naar mooie muziek
  • . . . het vorm- en ruimtegevoel (wiskundige inzicht)
  • . . . het lichaamsbewustzijn, de fijne en grove motoriek
  • . . . de spraak- en taalontwikkeling
  • . . . geheugen en concentratie: onthouden van rijmpjes, melodieën
  • Opbouwen van zelfvertrouwen en eigenwaarde
  • Gevoelens leren uiten
  • Leren ontspannen, tot relaxatie komen
  • een gezellige dag!!
 • De peuters maken zingend en dansend kennis met hun eigen lichaam. Zij ontdekken hun ritmisch gevoel en expressie door beweging. Er wordt gewerkt met een thema dat aansluit bij de seizoenen. Het thema wordt drie weken aangehouden. De les heeft een vaste opbouw, waarin herhaling en herkenbaarheid een belangrijke rol spelen. Dit creeert veiligheid en vertrouwen bij de kinderen, zodat zij het gevoel krijgen zich deze wereld van de dans al eigen gemaakt te hebben. Dit stimuleert hun gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Herhaling van de bewegingen en de lesstructuur is daarbij belangrijk voor de motorische en geestelijke ontwikkeling van kinderen.

  Op speelse wijze stellen de peuters zich voor aan elkaar en tussendoor bewegen, dansen en zingen we. Ook maken we gebruik van materialen en instrumenten om zelf met klank en ritme om te leren gaan. We dansen bewegingsverhalen, waarin voldoende ruimte is voor eigen inbreng , eigen fantasie en creativiteit. De emotionele ontwikkeling wordt hierbij gestimuleerd en kinderen leren zich fysiek te uiten.

  Omdat ouder en kind deze lessen samen beleven is het mogelijk om er thuis verder op door te gaan. Je kunt bijvoorbeeld samen dingen zoeken die met het thema van de les te maken hadden, en ook de liedjes en versjes kun je samen thuis zingen. De lessen worden afgesloten in de kring op een rustgevende en ontspannende manier.

 • ‘Ik wilde mijn dochter van drie graag kennis leren maken met de balletwereld. Ik wilde weten wat ze ervan zou vinden. Of ze erdoor geraakt zou worden. Of ze dans net zo magisch vindt als ik. Toen we in de buurt kwamen wonen en ze drie werd, besloot ik ons daarom aan te melden voor peuterdans bij Balletstudio Van den Ende. Op het eerste gezicht al zo’n liefijke balletschool aan de buitenkant. Met open blik en hart en mijn dochter toch ook wel een beetje gespannen, begonnen we aan de eerste les. De les is opgebouwd uit het ‘in je lijf komen’ met het wakker maken van je ledematen, tot het echte dansen op vrolijke, ontroerende of bekende balletmuziek. Juf Jiska vertelt er en prachtig verhaal bij op deze muziek. De kinderen doen de dansoefeningen die in het verhaal verwerkt zijn. Magisch. Net zoals gehoopt. De kinderen vinden het heerlijk en er is ook ruimte voor het kind om zichzelf te zijn. Als het niet wil, dan hoeft het ook niet. Dat vind ik erg belangrijk. Ook het welkome gevoel dat we in de balletstudio en van Jiska en Ellen elke week ontvangen is zo fijn. Het voelt voor ons elke week als een warm bad.’

  Kirsten Meijer

 • LeeftijdDagTijdDocent
  1,5 - 3 jaarVrijdag10:15 - 11:00 Jiska
  1,5 - 3 jaar ouder/kind lesVrijdag11:00 - 11:45Jiska

  Foto’s: Vika Ushkanova http://en.victoriaushkanova.com/